Jak vybrat velikost CONVERSE tenisek

Basketbalové tenisky, které ovládly svět


Tenisky Converse byly původně navrženy pro basketbal a do povědomí veřejnosti je dostala tehdejší hvězda tohoto sportu Charles „Chuck“ Taylor. Ten pracoval podobně jako jiné velké značky se sportovní obuví. Svůj model neustále vylepšoval, aby v nich mohl dosahovat maximálního výkonu, ale zároveň chtěl, aby skvěle seděli na noze i během běžných aktivit. Jeho snahu dovedl do úspěšného konce, protože už v první polovině 20.století se Converse staly synonymem stylu a vkusu v masové kultuře. Vždyť nakonec dodnes na nich fičí celebrity, sportovci i běžní milovníci old schoolových trendů.

Změny přinesl nový majitel


V roce 2003 se stala značka Converse součástí amerického gigantu Nike. No a Converse Chuck Taylor All Stars se dočkaly zásadních změn v konstrukci oproti svým předchůdcům. Momentálně se mohou pochlubit silnější a odpruženější podrážkou. Díky tomu se tyto nesmrtelné tenisky staly pohodlnějšími, takže tvoje noha v nich bude svěží i po vícehodinovém nošení. My však připomínáme, že model Chuck Taylor je dost úzký, proto máš-li větší chodidlo, pořiď si větší velikost, jinak se v těchto botách pohodlných večerů nedožiješ.

Pánské, dámské a unisex modely Converse foto 1

Pánské, dámské a unisex modely Converse


Converse je kult nejen v designu, ale také v číslování. Své modely totiž dělí na pánské, dámské a unisex. Když si prohlédneš jednotlivé velikostní tabulky zjistíš, že dámské modely jsou při stejné velikosti zpravidla o půl centimetru větší než pánské. Takže aby se v tom neztratil, nejlépe uděláš, sáhneš-li po unisex provedení, kde je číslování pro muže i ženy stejné.

Jak vybrat velikost Converse Chuck Taylor All Star


Při výběru tvého favorita z široké plejády barev a provedení z modelu Converse Chuck Taylor All Star by ses samozřejmě měl držet velikostních tabulek. Ty většinou uvádějí velikosti v americkém, anglickém a evropském číslování. Z vlastní zkušenosti víme, že číslování Converse ti nemusí sednout na první šup. Proto si před jejich koupí promysli, kam všude v nich budeš chodit. Pokud je kupuješ na sportování a tréninky, tak rozhodně vol alespoň o celé číslo menší model. Díky tomu bude tvoje noha během jakékoli aktivity dokonale zpevněna.

Ako vybrať veľkosť Converse na bežné nosenie foto 2

Jak vybrat velikost Converse pro běžné nošení


Podobný princip doporučujeme zachovat i v případě, hledáš-li Converse tenisky na běžné nošení. V tomto případě však nevol o celé číslo menší tenisky, ale jen o půl. Chodidlo a zejména prsty by měly mít během chůze prostor na dýchání, což jim takto dopřeješ. Takže pokud běžně nosíš 10-tku, spíše ti v případě Converse Chuck Taylor All Star sedne 9,5-ka. No nezapomínej, že velikost Converse One Stars je totožná s číslováním uvedeným ve velikostní tabulce.

⌨️ K. Kmeťová 📸 Converse


Kamenné prodejny Board Paradise